Διοργάνωση γάμου ή βάπτισης

01/06/2023

Ήρθε και για εσάς η πολυπόθητη ώρα του γάμου; Μήπως το παιδάκι σας έχει φτάσει σε ηλικία που βαρέθηκε να το φωνάζουν μπέμπη; Σε αυτή την περίπτωση γνωρίζετε καλά πως πρέπει να προετοιμαστείτε για το αντίστοιχο μυστήριο…

Η προετοιμασία καθώς και η οργάνωση του γάμου ή της βάπτισης μοιάζει για πολλούς μια αγχωτική και στρεσογόνα διαδικασία. Ειδικά οι γυναίκες κουβαλούν το μεγαλύτερο φορτίο καθώς στην πρώτη περίπτωση είναι οι απόλυτες πρωταγωνίστριες και στη δεύτερη περίπτωση οι μαμάδες που πρέπει να τα φροντίσουν όλα.

Διοργάνωση γάμου

«Όλα του γάμου δύσκολα» λέει ο λαός και μάλλον έχει δίκιο. Αφού γίνει η πολυπόθητη πρόταση γάμου και το ζευγάρι αποφασίσει να κάνει το επόμενο βήμα στη σχέση του, ξεκινάει η οργάνωση του όλου εγχειρήματος. Σίγουρα σε έναν πολιτικό γάμο τα πράγματα είναι πιο εύκολα αλλά και πάλι χρειάζεται προετοιμασία.

Ξεκινάμε από τη λίστα καλεσμένων. Είναι μια μεγάλη διαδικασία «κοπτοραπτικής» ώστε τόσο το ζευγάρι όσο και οι γονείς τους να καλύψουν τις υποχρεώσεις αλλά και τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Συνεχίζουμε με το γλέντι. Δεδομένης της τρομερής πίεσης που υφίστανται τα κέντρα διασκέδασης ειδικά μετά την πανδημία, αλλά και την ποσότητά τους σε σχέση με τις εκκλησίες της πόλης, οι επιλογές φαίνονται περιορισμένες. Γι’ αυτό το λόγο και η επιλογή αλλά και το κλείσιμο ημερομηνίας είναι σημαντικό βήμα για τη συνέχεια της διαδικασίας.

Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε την εκκλησία. Σε αντίθεση με τα κέντρα, οι εκκλησίες έχουν περισσότερες ώρες διαθέσιμες στην ίδια ημερομηνία αλλά και σαφώς είναι υπέραρκετές εντός πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης. Συνεπώς, ακόμη κι αν δεν είναι η πρώτη σας επιλογή, σίγουρα θα βρείτε μια εκκλησία να καλύψει την ανάγκη σας.

Tip: Εάν επιλέξετε κάποιο παρεκκλήσι, ρωτήστε για τον αριθμό ατόμων που μπορούν να παρευρεθούν διότι δεν διαθέτουν όλες οι εκκλησίες υποδομές για να καλύψουν ένα μεγάλο γάμο…

Στη συνέχεια, θα πρέπει να σκεφτείτε το θέμα του γάμου σας, και όταν αναφερόμαστε στο θέμα εννοούμε τα χρώματα και τη διακόσμηση που τυχόν θα περιλαμβάνεται. Βασικό κομμάτι της υλοποίησης θα παίξει και ο συνεργάτης που θα επιλέξετε για να αναλάβει όλο αυτό το κομμάτι. Πιο αναλυτικά, η διακόσμηση συμπεριλαμβάνει τα προσκλητήρια, τις

μπομπονιέρες, τα λουλούδια αλλά και τα γλυκά που θα υπάρχουν στο καθιερωμένο candybar μετά το τέλος του γάμου σας.

Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε τον φωτογράφο που θα απαθανατίσει αυτές τις λαμπερές στιγμές και καλό θα ήταν να τον επιλέξετε από νωρίς βλέποντας το Portfolio του από άλλους γάμους καθώς κάθε επαγγελματίας έχει την δική του οπτική και αισθητική και καλό είναι αυτή να ταιριάζει και με το δικό σας γούστο.

Τέλος, σειρά έχει ο «εξοπλισμός» που θα χρειαστεί και δεν είναι άλλος από τα ρούχα (νυφικό και κοστούμι) καθώς και τα στέφανα, τις βέρες, τα ποτήρια και την κανάτα που θα χρειαστούν. Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί πως ανάλογα με την περιοχή και τα έθιμα, το κόστος από τα παραπάνω μοιράζεται σε γονείς και κουμπάρους αλλά καλό είναι να ξεκαθαρίζεται από την αρχή μιας και «οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους» πόσο μάλλον τις καλές οικογένειες!

Αν πάλι, επιλέξετε τον πολιτικό γάμο, η διαδικασία είναι παραπλήσια απλώς αντί για εκκλησία ψάχνουμε – σαφώς ευκολότερα – ημερομηνία σε κάποιο δημαρχείο και επιλέγουμε από τα υπόλοιπα που έχουν προαναφερθεί μόνο όσα κρίνουμε απαραίτητα για την περίσταση. Σαφώς σε όλα τα παραπάνω καλό θα ήταν να συμμετέχουν και οι δύο εμπλεκόμενοι (νύφη και γαμπρός) για να προετοιμάσουν μαζί την πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής τους. Α! και μην ξεχάσετε το γραφειοκρατικό κομμάτι με την αγγελία αλλά και τα πιστοποιητικά που χρειάζονται για να προβείτε σε μια τέτοια τελετή. Φυσικά – από όλη αυτή τη διαδρομή μέχρι το γάμο δεν μπορεί να λείπει και το bachelor party του καθενός – μα είναι ευθύνη των φίλων να το κάνουν πραγματικότητα!

Διοργάνωση βάπτισης

Ένα από τα πράγματα που δεν συνειδητοποιούμε ότι βάζουμε προτεραιότητα στη βάπτιση είναι η ηλικία του παιδιού αλλά και η εποχή που θέλουμε να κάνουμε τη βάπτιση. Με προτεραιότητα το αγγελούδι μας, σκεφτόμαστε τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να μην ταλαιπωρηθεί αλλά και να βολεύουν οι υπόλοιποι παράγοντες των ενηλίκων που πρέπει να συνυπολογιστούν.

Πάνω κάτω σε θέματα καλεσμένων, κέντρου διασκέδασης, της εκκλησίας και σαφώς του φωτογράφου ισχύουν τα ίδια με το γάμο αν και συνηθίζεται το κέντρο να αντικαθίσταται από κάποια ταβέρνα και η λίστα των καλεσμένων να είναι πιο περιορισμένη.

Φυσικά, σε αυτή την εκδήλωση μεγάλο ρόλο παίζει και ο νονός του παιδιού – όπως και στη συνέχεια της ζωής του ως πνευματικός πατέρας/μητέρα – και θα πρέπει η επιλογή του να είναι ιδιαίτερα προσεκτική με

κριτήρια το καλύτερο του παιδιού κι όχι τις δημόσιες σχέσεις ώστε να υπάρχει ένας ουσιαστικός άνθρωπος ακόμη στη ζωή του. Ο νονός επιλέγει και προμηθεύεται τα βαπτιστικά ρούχα, αξεσουάρ, τη λαμπάδα αλλά και το σταυρό του παιδιού.

Οι γονείς επιλέγουν όμως το θέμα της βάπτισης. Τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί κάθε βάπτιση να έχει ένα θέμα από κάποιο παιδικό ήρωα, ένα παιδικό σχέδιο ή κάτι άλλο που θα δώσει χρώμα στην όλη εκδήλωση. Αφορά το σύνολο της διακόσμησης, τα γλυκά και αλμυρά εδέσματα που προσφέρονται μετά το τέλος της βάπτισης και τον διάκοσμο πέριξ αυτής. Κι εδώ παίζει πολύ σημαντικό ρόλος ο συνεργάτης που θα επιλέξετε για τη διοργάνωση και την προμήθεια των βρώσιμων προϊόντων που θα προσφέρετε. Τέλος, στα πλαίσια της διακόσμησης, μπορεί να χρειαστείτε και λουλούδια για μια ανθισμένη εικόνα..

Σε γενικές γραμμές, τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε είναι αρκετά αλλά αν κινηθείτε με ψυχραιμία, εγκαίρως αλλά και με σωστή προετοιμασία για το τι θέλετε αλλά και τι μπορείτε να καλύψετε, όλα θα πάνε καλά! Εμείς είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε στην όλη διαδικασία και να προχωρήσουμε μαζί σε αυτές τις χαρούμενες στιγμές. Δείτε τη δουλειά μας στο γάμο και τη βάπτιση και επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *