Blog J

08/04/2021

Cream Tart στη Θεσσαλονίκη

by Jeny Dogani

Πριν κάποια χρόνια, στο Βέλγιο, όταν πρωτοδιάβασα το όνομά τους, δεν γνώριζα γιατί είχαν ονομαστεί έτσι. Βέβαια και οι Βέλγοι, αν και αυθεντίες στις premium σοκολάτες

[...]

17/03/2021

Η Πιο Λαχταριστή Συνταγή για Σαγκριά

by Jeny Dogani

Η πιο λαχταριστή Σαγκριά που μπορεί να δοκιμάσει κανείς, συναντάται στην Ισπανία. Εκεί, οι κάτοικοι συνηθίζουν να απολαμβάνουν το πρωινό τους με μια κούπα καφέ

[...]

09/02/2021

Η Ιστορία του Red Velvet

by Jeny Dogani

Η ιστορία της τούρτας ξεκίνησε το 13ο αιώνα. Εκατοντάδες χρόνια πριν, το κέικ θεωρούνταν ένα γλυκό είδος ψωμιού. Πολλές φορές, συνήθιζαν να βάζουν αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς στις συνταγές τους, που είχε ως αποτέλεσμα τα γλυκά αυτ

[...]

06/01/2021

Tips για Χρήση Ζαχαρόπαστας σε Τούρτες

by Jeny Dogani

Η ζαχαρόπαστα αποτελεί ένα δημιουργικό τρόπο για να δώσετε μια διαφορετική διάσταση στις τούρτες σας, όταν επιλέγετε να την χρησιμοποιήσετε για την διακόσμηση τους. Πως μπορείτε ωστόσο να κάνετε σωστή χρήση της ζαχαρόπαστας;

[...]

30/12/2020

Πως να Φτιάξετε ένα Μπισκοτόσπιτο

by Jeny Dogani

Θα ήθελες να φτιάξεις ένα σπιτικό μπισκοτόσπιτο; Μπες μέσα στο πνεύμα των Χριστουγέννων με αυτό το διασκεδαστικό και εποχιακό οικογενειακό πρότζεκτ.

[...]

17/11/2020

Τι είναι η βρώσιμη εκτύπωση;

by Jeny Dogani

Τι κάνει μια εκτύπωση βρώσιμη και ποια τα είδη της; Βρώσιμη εκτύπωση: Τι είναι ; Απάντηση: Καταρχάς χρειαζόμαστε ένα βρώσιμο φύλλο, δηλαδή ένα φύλλο που να τρώγεται. Τέτοια είναι το ζαχαρόφυλλο, το φύλλο βάφλας, το φύλλο σοκολάτας αλλά και

[...]

29/03/2020

Matcha Cake – Η νέα τάση για ξεχωριστές δημιουργίες

by Jeny Dogani

Το Matcha (抹茶 στα Ιαπωνικά) είναι μια εκλεκτή ποικιλία τσαγιού που κατασκευάζεται από ολόκληρα φύλλα πράσινου τσαγιού αλεσμένα σε σκόνη. Για να πάρει τη γεύση και το πράσινο χρώμα του περνά από ειδική επεξεργασία – αφού έχει παραχθεί υπό σκ

[...]