Blog J

09/06/2022

Χρώματα για γλυκά: Candy Melts

by Jeny Dogani

Το καλοκαίρι έχει την τιμητική του και τα party αλλά και οι βαπτίσεις και λοιπές εκδηλώσεις δίνουν και παίρνουν! Απαραίτητο συστατικό της επιτυχίας τα σχέδια και τα χρώματα ζαχαροπλαστικής που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για τις γλυκιές

[...]

02/03/2022

Ιδέες για ένα πρωτότυπο πάρτυ γενεθλίων

by Jeny Dogani

Υπάρχει πολύς κόσμος που θέλει να κάνει ένα πρωτότυπο πάρτυ γενεθλίων στο παιδί ή ακόμη και στο σύντροφό του μα πολλές φορές δε γνωρίζει από πού να ξεκινήσει. Επειδή καθημερινά μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας για αυτό το θέμα

[...]

19/11/2021

Κρέμα Καραμελέ Χωρίς Ψήσιμο σε 50′

by Jeny Dogani

Μια απλή συνταγή για κρέμα καραμελέ χωρίς ψήσιμο με μεταξένια, κρεμώδη υφή πλούσια σε αρώματα. Δοκιμάστε αυτή τη δημοφιλή Ιαπωνική συνταγή που ονομάζεται Japanese Purin プリン και απολαύστε τη με τους φίλους σας!

[...]

22/10/2021

2 Lemon Curd: Λαμπερή & Κρεμώδης Κρέμα Λεμονιού

by Jeny Dogani

Στην τελευταία μου επίσκεψη στο super market βρήκα κάτι υπέροχα λεμόνια και επειδή συνήθως σκέφτομαι συνεχώς τις γλυκιές δημιουργίες που μπορούν να γίνουν σχεδόν από οτιδήποτε, θυμήθηκα την ύπαρξη της Lemon Curd.

[...]

15/09/2021

Mont Blanc, ένα ιδιαίτερο γλυκό με κάστανο

by Jeny Dogani

Ψάχνοντας στο internet – το πρώτο σαββατοκύριακο που έτυχε να είμαι χωρίς υποχρεώσεις – να βρω ιδέες για τη νέα σεζόν που έρχεται έπεσα πάνω σε μια συνταγή με κάστανο που έχω δει τελευταία να κυκλοφορεί

[...]

12/08/2021

Γλυκό με φυστικοβούτυρο: Κέικ παγωτού

by Jeny Dogani

Γλυκό με φυστικοβούτυρο. Πιο συγκεκριμένα κέικ παγωτού. Μια πραγματικά καλή ιδέα τώρα που όλοι – και εμείς! – είμαστε σε διακοπές. Χαλαρό κλίμα, πολλή ζέστη και συγγενείς ή φίλοι για να περάσουμε χαλαρά τις καλοκαιρινές μας διακοπές.

[...]

14/05/2021

Brunch Ideas: Pancakes με 3 Υλικά

by Jeny Dogani

Έρχεται το σαββατοκύριακο και τι καλύτερο από μια εύκολη συνταγή για pancakes με 3 υλικά μόνο! Ένα αφράτο και εξαιρετικά απαλό αποτέλεσμα χωρίς την προσθήκη λαδιού ή βουτύρου!

[...]

08/04/2021

Cream Tart στη Θεσσαλονίκη

by Jeny Dogani

Πριν κάποια χρόνια, στο Βέλγιο, όταν πρωτοδιάβασα το όνομά τους, δεν γνώριζα γιατί είχαν ονομαστεί έτσι. Βέβαια και οι Βέλγοι, αν και αυθεντίες στις premium σοκολάτες

[...]

09/02/2021

Η Ιστορία του Red Velvet

by Jeny Dogani

Η ιστορία της τούρτας ξεκίνησε το 13ο αιώνα. Εκατοντάδες χρόνια πριν, το κέικ θεωρούνταν ένα γλυκό είδος ψωμιού. Πολλές φορές, συνήθιζαν να βάζουν αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς στις συνταγές τους, που είχε ως αποτέλεσμα τα γλυκά αυτ

[...]

06/01/2021

Tips για Χρήση Ζαχαρόπαστας σε Τούρτες

by Jeny Dogani

Η ζαχαρόπαστα αποτελεί ένα δημιουργικό τρόπο για να δώσετε μια διαφορετική διάσταση στις τούρτες σας, όταν επιλέγετε να την χρησιμοποιήσετε για την διακόσμηση τους. Πως μπορείτε ωστόσο να κάνετε σωστή χρήση της ζαχαρόπαστας;

[...]

30/12/2020

Πως να Φτιάξετε ένα Μπισκοτόσπιτο

by Jeny Dogani

Θα ήθελες να φτιάξεις ένα σπιτικό μπισκοτόσπιτο; Μπες μέσα στο πνεύμα των Χριστουγέννων με αυτό το διασκεδαστικό και εποχιακό οικογενειακό πρότζεκτ.

[...]

17/11/2020

Τι είναι η βρώσιμη εκτύπωση;

by Jeny Dogani

Τι κάνει μια εκτύπωση βρώσιμη και ποια τα είδη της; Βρώσιμη εκτύπωση: Τι είναι ; Απάντηση: Καταρχάς χρειαζόμαστε ένα βρώσιμο φύλλο, δηλαδή ένα φύλλο που να τρώγεται. Τέτοια είναι το ζαχαρόφυλλο, το φύλλο βάφλας, το φύλλο σοκολάτας αλλά και

[...]