Η πιο λαχταριστή Σαγκριά που μπορεί να δοκιμάσει κανείς, συναντάται στην Ισπανία. Εκεί, οι κάτοικοι συνηθίζουν να απολαμβάνουν το πρωινό τους με μια κούπα καφέ και να ξεκουράζονται μετά την δουλειά τους. Και το απόγευμα να βρίσκονται μαζί με τους αγαπημένους τους για φαγητό και για λαχταριστά κρασιά, όπως και αυτό της Σαγκριάς, τι άλλο να ζητήσουν 😉 Σήμερα θα δούμε μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για σαγκριά και πως να την εκτελέσετε σωστά. Πρώτα όμως ας μάθουμε λίγα πράγματα για την ιστορία της.
Η Ιστορία της Σαγκριάς
Ταξιδεύοντας 2.000 χρόνια πίσω, όταν οι Ρωμαίοι κατευθυνόντουσαν προς την Ιβηρική χερσόνησο, καλλιεργούσαν αμπελώνες για την πρώτη τους ύλη. Το νερό, δεν ήταν ασφαλής τρόπος να ξεδιψάσουν και έτσι το αντικατέστησαν με κρασί, όπου το αναμειγνύανε με διάφορα φρούτα που καλλιεργούσαν.
Μια πιο “πρόσφατη” εκδοχή στην ιστορία της Σαγκριάς μας πηγαίνει στο 1800, όπου ανακαλύφθηκε από τους Άγγλους και τους Γάλλους. Χρόνια μετά, το 1964, η ανακάλυψη αυτή απέκτησε μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα καθώς υπήρξε στην Διεθνή έκθεση της Νέας Υόρκης.
Δεν υπάρχει κάποια επίσημη απόδειξη πως η Σαγκριά προήλθε από την Ισπανία όμως φαίνεται πως οι Ισπανοί την λατρεύουν! Συγκεκριμένα έχουν δημιουργήσει πολλά κρασιά γύρω από την φιλοσοφία της Σαγκριάς όπως το λεγόμενο tinto de verano.
Αρκετά όμως με την ιστορία. Πάμε να δούμε τι χρειαζόμαστε για τη συνταγή για σαγκριά!


