Η πιο λαχταριστή Σαγκριά που μπορεί να δοκιμάσει κανείς, συναντάται στην Ισπανία. Εκεί, οι κάτοικοι συνηθίζουν να απολαμβάνουν το πρωινό τους με μια κούπα καφέκαι να ξεκουράζονται μετά την δουλειά τους. Και το απόγευμα να βρίσκονται μαζί με τους αγαπημένους τους για φαγητό και για λαχταριστά κρασιά, όπως και αυτό της Σαγκριάς, τι άλλο να ζητήσουν 😉 Σήμερα θα δούμε μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για σαγκριά και πως να την εκτελέσετε σωστά. Πρώτα όμως ας μάθουμε λίγα πράγματα για την ιστορία της.
Η Ιστορία της Σαγκριάς
Ταξιδεύοντας 2.000 χρόνια πίσω, όταν οι Ρωμαίοι κατευθυνόντουσαν προς την Ιβηρική χερσόνησο, καλλιεργούσαν αμπελώνες για την πρώτη τους ύλη. Το νερό, δεν ήταν ασφαλής τρόπος να ξεδιψάσουν και έτσι το αντικατέστησαν με κρασί, όπου το αναμειγνύανε με διάφορα φρούτα που καλλιεργούσαν.
Μια πιο “πρόσφατη” εκδοχή στην ιστορία της Σαγκριάς μας πηγαίνει στο 1800, όπου ανακαλύφθηκε από τους Άγγλους και τους Γάλλους. Χρόνια μετά, το 1964, η ανακάλυψη αυτή απέκτησε μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα καθώς υπήρξε στην Διεθνή έκθεση της Νέας Υόρκης.
Δεν υπάρχει κάποια επίσημη απόδειξη πως η Σαγκριά προήλθε από την Ισπανία όμως φαίνεται πως οι Ισπανοί την λατρεύουν! Συγκεκριμένα έχουν δημιουργήσει πολλά κρασιά γύρω από την φιλοσοφία της Σαγκριάς όπως το λεγόμενο tinto de verano.
Αρκετά όμως με την ιστορία. Πάμε να δούμε τι χρειαζόμαστε για τη συνταγή για σαγκριά!

Tips για την πιο λαχταριστή συνταγή Σαγκριά
Η πραγματικά λαχταριστή συνταγή για Σαγκριά δεν χρειάζεται να έχει πολλά, περιορίζεται σε 6 συστατικά. Αν και υπάρχουν πολλές συνταγές για μια καλή παραδοσιακή κόκκινη Σαγκριά, έχω καταλήξει στα εξής υλικά:
- Φρούτα (ειδανικά μήλο και πορτοκάλι)
- Χυμό από πορτοκάλι
- Ζάχαρη (καφέ ζάχαρη ή ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο)
- Λικέρ (κονιάκ ή ρούμι)
- Ισπανικό κρασί (όπως είναι το Tempranillo και το Garnacha)
- Πάγο
Για την παρούσα συνταγή χρησιμοποιήθηκε κονιάκ, όμως μπορείς να το αντικαταστήσεις με ρούμι!
Συνταγή για Σακριά μέσα σε 5 λεπτά
Υλικά:
- 1/2 μήλο μεσαίου μεγέθους (με την φλούδα, λεπτοκομμένο)
- 1/2 πορτοκάλι μεσαίου μεγέθους (λεπτοκομμένο χωρίς τα κουκούτσια!)
- 3-4 κουταλιές οργανικής καφέ ζάχαρης (37,5 g ζάχαρη)
- 3/4 ποτηριού με χυμό πορτοκάλι (μπορείτε να προσθέσετε παραπάνω για την γεύση)
- 1/3 ποτήρι με κονιάκ (ή ρούμι, μπορείτε να προσθέσετε παραπάνω για την γεύση)
- 750 ml κρασί (προτεινόμενα τα προαναφερόμενα Ισπανικά κρασιά)
- 1 ποτήρι με πάγο


Οδηγίες
1. Προσθέτουμε τα λεπτοκομμένα φρούτα (μήλο και πορτοκάλι) μαζί με την ζάχαρη σε ένα ποτήρι και ανακατεύουμε (με το γουδί) για 45 δευτερόλεπτα.
2. Προσθέτουμε χυμό πορτοκάλι και κονιάκ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για άλλα 30 δευτερόλεπτα.
3. Προσθέτουμε κόκκινο κρασί και δοκιμάζουμε για να ελέγξουμε τις ποσότητες.
4. Προσθέτουμε πάγο και ανακατεύουμε. Μπορείτε να προσθέσετε έξτρα πάγο και λεπτοκομμένες φέτες από φρούτα.
5. Ό,τι υλικό έμεινε αποθηκεύστε το στο ψυγείο και καταναλώστε το εντός 48 ωρών!
Απολαύστε Υπεύθυνα!
Και αν χρειάζεστε είδη ζαχαροπλαστικής για τις υπόλοιπες δημιουργίες σας, μπορείτε να βρείτε τα πάντα στο e-shop μας!