Τι είναι η βρώσιμη εκτύπωση;

17/11/2020

Τι κάνει μια εκτύπωση βρώσιμη και ποια τα είδη της;

Βρώσιμη εκτύπωση: Τι είναι ; Απάντηση: Καταρχάς χρειαζόμαστε ένα βρώσιμο φύλλο, δηλαδή ένα φύλλο που να τρώγεται. Τέτοια είναι το ζαχαρόφυλλο, το φύλλο βάφλας, το φύλλο σοκολάτας αλλά και τα φύλλα εκτύπωσης για μαρέγκες. Το φύλλο αυτό πρέπει να περάσει από εκτυπωτή ο οποίος έχει βρώσιμα μελάνια, μελάνια που έχουν χρωστικές κατάλληλες για κατανάλωση που χρησιμοποιούνται για χρωματισμό φαγητών και γλυκών.

Τι μπορώ να αποτυπώσω σε μια βρώσιμη εκτύπωση;

Οποιαδήποτε ψηφιακή εικόνα μπορεί να αποτυπωθεί σε μια βρώσιμη εκτύπωση, όπως και σε έναν συμβατικό εκτυπωτή. Η ποιότητα της εκτύπωσης σχετίζεται με την ανάλυση της εικόνας που έχετε αλλά και του εκτυπωτή που χρησιμοποιείται καθώς και των αναλώσιμων υλικών του (μελάνια και βρώσιμο φύλλο). Ειδικά για τη Θεσσαλονίκη, προσφέρουμε και υπηρεσία scan and print ακόμη και για φωτογραφίες που μπορεί να έχετε σε χαρτί.

Πού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια βρώσιμη εκτύπωση;

Μια βρώσιμη εκτύπωση μπορεί να τοποθετηθεί σχεδόν σε οποιαδήποτε γλυκιά σας δημιουργία. Παραδείγματος χάριν, μία τούρτα, μπισκότα, γλειφιτζούρια, cupcakes, popcakes κ.α. Διακοσμήστε τις δημιουργίες σας με οποιοδήποτε σχέδιο σε οποιοδήποτε σχήμα θέλετε, με τη βοήθεια από διάφορα είδη ζαχαροπλαστικής από το e-shop μας. Υπάρχουν έτοιμα μοτίβα για να εκτυπώσετε αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και όλο το χώρο της σελίδας σας και να κόψετε με ένα νιστέρι ζαχαροπλαστικής περιμετρικά τα σχήματά σας.

Ποιοι είναι οι τρόποι τοποθέτησης της βρώσιμης εκτύπωσης;

Η τοποθέτηση της βρώσιμης εκτύπωσης είναι αρκετά εύκολη, μιας και αρκεί ένα απλό ψέκασμα με νερό πάνω στην επιφάνεια που θέλετε να την τοποθετήσετε – συνήθως ζαχαρόπαστα ή βουτυρόκρεμα – ώστε να υγρανθεί το κάτω μέρος και να κολλήσει στην επιφάνεια που επιθυμείτε. Σε περίπτωση που θέλετε την τοποθέτησή της πάνω σε σαντιγί, είναι προτιμότερο να εφαρμόσετε μια στρώση από  διάφανο ζελέ ζαχαροπλαστικής πάνω από την εκτύπωση, ώστε να αποφύγετε την περιττή υγρασία αλλά και να έχετε ένα πιο γυαλιστερό αποτέλεσμα.

Τι μεγέθη βρώσιμης εκτύπωσης υπάρχουν;

Το πιο διαδεδομένο μέγεθος εκτύπωσης στην ελληνική αγορά είναι το φύλλο Α4. Πάνω σε αυτό μπορείτε να τυπώσετε οποιοδήποτε σχέδιο ή φωτογραφία αλλά και μικρότερα μεγέθη, μιας και το φύλλο κόβεται αρκετά εύκολα και προσαρμόζεται στην επιφάνεια της αρεσκείας σας.

Πώς συντηρείται μια βρώσιμη εκτύπωση;

Μία βρώσιμη εκτύπωση – όπως και η ζαχαρόπαστα – ξεραίνεται εύκολα, γι’ αυτό καλό είναι να βρίσκεται σε κάποιο σφραγισμένο πλαστικό φάκελο χωρίς ανανέωση αέρα (με κλείσιμο zip κατά προτίμηση). Ένα βρώσιμο φύλλο διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου μέσα σε έναν αεροστεγώς κλεισμένο φάκελο, έως την ημερομηνία λήξης του. Σε περίπτωση που εκτίθεται σε αέρα, τότε ξεραίνεται εύκολα. Σε καμία περίπτωση δε διατηρούμε βρώσιμα φύλλα στο ψυγείο!

Προσοχή: Σε ήδη τοποθετημένες εκτυπώσεις πάνω σε τούρτες, πρέπει να αποφεύγεται η πολύωρη παραμονή στο ψυγείο μιας και υπάρχει κίνδυνος να υγρασιάσει και να «ξεράσει» το χρώμα της ή να δημιουργήσει σπασίματα παρόμοια με της ζαχαρόπαστας.

Αποκτήστε τις βρώσιμες εκτυπώσεις σας άμεσα

Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας παρουσιάσουμε τα διαθέσιμα μεγέθη επίσης μπορείτε να τα βρείτε στην ιστοσελίδα μας στις σχετικές κατηγορίες .

Τέλος μπορείτε να μας αποστείλτε με email την/τις φωτογραφία/ιες που θέλετε να εκτυπωθούν & να προσαρμοστούν.

Σχετικά προϊόντα βρώσιμης εκτύπωσης