Εύκολη σπιτική Nutella

19/09/2022

Δεν θα πιστεύετε πόσο εύκολο είναι να φτιάξετε τη δική σας πραλίνα φουντουκιού στο σπίτι σας! Το μόνο που χρειάζεστε είναι 7 υλικά και ένα μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων.

Η πιο νόστιμη σπιτική Nutella

Μια γενναιόδωρη στρώση από σπιτική nutella απλώνεται σε μία ζεστή φέτα ψωμιού. Δεν ακούγεται καλό πρωινό; Μου κάνει σίγουρα. Ήθελα να φτιάξω Σπιτική Nutella από τότε που άρχισα να ετοιμάζω πρωινό στον μικρό μου πριν το σχολείο και επιτέλους τα κατάφερα και ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας. Γιατί μόλις δοκιμάσεις να φτιάξεις το δική σου πραλίνα με ξηρούς καρπούς, είναι δύσκολο να το σταματήσεις! Είναι τόσο εύκολο! Όχι άλλα τρεξίματα στη μέση της νύχτας ή πολύ νωρίς το πρωί..! Ω, περίμενε, μάλλον είμαι μόνο εγώ που τα αφήνω όλα τελευταία στιγμή.. 🙂

Πώς να φτιάξετε σπιτική Nutella;

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο και ετοιμάζουμε ένα ταψί. Τοποθετούμε 250g φουντούκια σε ένα φύλλο λαδόκολλας και τα ψήνουμε για 12 με 15 λεπτά.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Τρίβουμε απαλά τους ξηρούς καρπούς με μια πετσέτα κουζίνας μέχρι να ξεκολλήσει η φλούδα τους.
  • Τοποθετούμε τα φουντούκια σε ένα πολυμίξερ και τα χτυπάμε μέχρι να αρχίσουν να γίνονται πούδρα. *εάν θέλετε να έχει μικρά κομματάκια μέσα μπορείτε να σταματήσετε το χτύπημα στο σημείο που είναι επιθυμητό για εσάς.
  • Προσθέστε 250g άχνη ζάχαρη και 100g κακάο. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά.
  • Με το πολυμίξερ σε λειτουργία, ρίχνουμε 30ml λάδι και 5g βανίλια.
  • Προσθέστε 5g αλάτι και χτυπήστε για 5 δευτερόλεπτα.
  • Σε αυτό το σημείο της διαδικασίας προσθέτουμε τα chips σοκολάτας και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν όλα μαζί.
σπιτική nutella
σπιτική πραλίνα φουντουκιού

Πώς να ψήσετε τα φουντούκια;

Όπως και με το φυστικοβούτυρο, πρέπει να καβουρδίσετε τους ξηρούς καρπούς πριν τους μετατρέψετε σε βούτυρο. Βοηθά στην απολέπιση και απελευθερώνει έλαια από τους ξηρούς καρπούς. Απλώς τοποθετήστε τα φουντούκια σε λαδόκολλα ή λαδόκολλα στρωμένη με ψάθα σιλικόνης και βάλτε τα στο φούρνο για 10 με 12 λεπτά. Για να απαλλαγείτε εύκολα από το δέρμα, τοποθετήστε τους καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς σε μια καθαρή πετσέτα κουζίνας και τρίψτε τους ξηρούς καρπούς μέχρι να ξεκολλήσει η φλούδα. Είναι πραγματικά εύκολο.

Πώς να φτιάξετε λεία και κρεμώδη πραλίνα φουντουκιού;

Για να βεβαιωθείτε ότι η σπιτική Nutella σας είναι λεία και κρεμώδης, θα χρειαστείτε ένα ισχυρό μπλέντερ ή ένα πολυμίξερ. Το τρίψιμο των ξηρών καρπών σε βούτυρο διαρκεί λίγα λεπτά, επομένως χρειάζεστε ένα μηχάνημα που να μπορεί να το χειριστεί χωρίς να υπερθερμανθεί.

Συμβουλές για την καλύτερη σπιτική Nutella:

Φρυγανίστε τους ξηρούς καρπούς: η διαδικασία αυτή είναι εκείνη που επιτρέπει στους ξηρούς καρπούς να απελευθερώσουν τα έλαια που θα τους βοηθήσουν να μετατραπούν σε κρεμώδες άλειμμα.

Λιώστε τη σοκολάτα: για την καλύτερη υφή, χρησιμοποιήστε μια καλή μπάρα σοκολάτας ή ακόμη πιο εύκολα chips σοκολάτας και λιώστε τη μέχρι τη μέση (πρέπει να υπάρχουν ακόμα ολόκληρα κομμάτια από τη σοκολάτα).

αλάτι: είναι γνωστό ότι ενισχύει τη γεύση της σοκολάτας

Πώς να την αποθηκεύσετε;

Μόλις παρασκευαστεί, αποθηκεύστε την πραλίνα φουντουκιού που μόλις φτιάξατε σε ένα δοχείο με καπάκι, ιδανικά γυάλινο. Δεν χρειάζεται να το βάλετε στο ψυγείο. Θα προκαλέσει τη σκλήρυνση της πραλίνας σας.

Πόσο διαρκεί;

Μπορείτε να διατηρήσετε την πραλίνα σας στον πάγκο για έως και 2 εβδομάδες.

Για περισσότερα υλικά για τα γλυκά σας, όπως τα χρώματα ζαχαροπλαστικής, τις ζαχαρόπαστες και τις βρώσιμες εκτυπώσεις, μη διστάσετε να ρίξετε μια ματιά στο eshop μας.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *