Γαμήλια τούρτα – 4 τρόποι για να τη σερβίρετε

12/07/2024

Η πιο όμορφη στιγμή στη ζωή κάθε ζευγαριού – ή από τις πιο όμορφες – είναι η ημέρα του γάμου και ένας από τους πρωταγωνιστές δεν είναι άλλος από τη γαμήλια τούρτα! Παρά τη μεγάλη συζήτηση για το αν η τούρτα θα είναι ψεύτικη ή αληθινή και τα διάφορα είδη της – τα οποία αναλύσαμε σε προηγούμενο άρθρο – υπάρχει και ο προβληματισμός «Τι σερβίρω στους καλεσμένους μου;». Η επιλογή του σωστού επιδορπίου μπορεί να προσθέσει μια ξεχωριστή νότα στη δεξίωση σας και να μείνει αξέχαστη σε εσάς και τους καλεσμένους σας.

Γαμήλια τούρτα – πώς να τη σερβίρετε

Σε αυτό το άρθρο θα αναλύσουμε τις 4 τάσεις που επικρατούν στο σερβίρισμα της γαμήλιας τούρτας και γενικά του γλυκού για τους καλεσμένους.

Η πιο κλασική επιλογή είναι μια ψεύτικη γαμήλια τούρτα συνοδευόμενη από μεγάλα ταψιά όπως λέγονται με μεγάλες ορθογώνιες τούρτες που κόβονται εύκολα σε μικρά κομμάτια για να σερβιριστούν στους καλεσμένους σας.

Μια παραλλαγή αυτής της εκδοχής είναι μια ψεύτικη γαμήλια τούρτα συνοδευόμενη από ατομικά παστάκια για κάθε καλεσμένο ξεχωριστά.

Φυσικά, υπάρχουν και άλλες παραλλαγές/μόδες που προτείνονται συνήθως από τα κέντρα δεξιώσεων όταν αυτά δεν έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν τούρτες αλλά ένα open bar με γλυκά ή και ατομικά γλυκά σε κάθε καλεσμένο όπως ένα προφιτερόλ, ένα παγωτό κ.α. Έτσι η ύπαρξη της ψεύτικης τούρτας είναι καθαρά για τη διαδικασία και δεν επηρεάζει το τι θα φάνε οι καλεσμένοι.

Να αναφέρουμε εδώ για τα ζευγάρια που τυχόν δεν το γνωρίζουν πως μια ψεύτικη γαμήλια τούρτα κατασκευάζεται από φελιζόλ και μένει κενό μόνο ένα κομμάτι που συμπληρώνεται από αληθινή τούρτα ώστε να γίνει η διαδικασία του κοψίματος και του ταΐσματος του ζευγαριού και των κουμπάρων στην πίστα ως είθισται.

Φυσικά υπάρχει και η επιλογή, η γαμήλια τούρτα σας να είναι ολόκληρη αληθινή, κάτι που ανεβάζει κατά πολύ το κόστος και τη δυσκολία μεταφοράς και διακόσμησης, η οποία και κόβεται κατάλληλα για να σερβιριστούν οι καλεσμένοι σας.

Μετά την ανάλυση των πιθανών επιλογών σας πάμε στο κυρίως θέμα του σερβιρίσματος.

Η πιο συνήθης επιλογή – αν το κέντρο δεξιώσεων προσφέρει σερβιριστό φαγητό – είναι να σερβίρει και το γλυκό ακριβώς μετά το event της τούρτας και του χορού των νεόνυμφων και πριν ανοίξει η πίστα. Σε αυτή την επιλογή καλό είναι όλοι οι καλεσμένοι να έχουν ένα ίδιο πιάτο είτε αφορά γλυκά είτε κομμάτι τούρτας.

Μια άλλη πρόταση είναι το «διάλειμμα για γλυκό» όπως ονομάζεται. Αφού ανοίξει η πίστα για χορό, και δώσουν λίγο χρόνο στο κοινό να συμμετέχει, εν συνεχεία περνούν οι σερβιτόροι με τα γνωστά καροτσάκια προσφέροντας επιλογές. Μια συνήθης πρακτική εδώ είναι δύο ή τρεις γεύσεις από τούρτες ή γλυκά για να επιλέξουν οι καλεσμένοι.

Οι επόμενες δύο επιλογές έχουν να κάνουν συνήθως με μπουφέ.

Η μία επιλογή έχει να κάνει με μια ποικιλία γλυκών που δε θα έχει καμία σχέση και παραπομπή με την τούρτα γάμου και η δεύτερη έχει να κάνει με κομμένα κομμάτια σε πιατάκια με διαφορετικές γεύσεις για να διαλέξετε ή απλές τούρτες που θα μπορείτε να κόψετε μόνοι σας και να σερβιριστείτε.

Ό,τι και να διαλέξετε, δώστε ιδιαίτερη σημασία στις γεύσεις που αρέσουν σε εσάς, όχι μόνο σε αυτές που θα αρέσουν στους καλεσμένους σας. Ο γάμος είναι δικός σας και το μενού πρέπει πρώτα απ’ όλα να σας ευχαριστεί. Φροντίστε να έχετε καλή επικοινωνία και συνεννόηση με το κέντρο δεξιώσεων, ώστε να διασφαλίσετε ότι όλες οι λεπτομέρειες θα είναι άψογες.

Επιπλέον, επιλέξτε με προσοχή τον συνεργάτη που θα αναλάβει τη γαμήλια τούρτα σας, ώστε να είναι ακριβώς όπως την ονειρεύεστε και να εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.

Εμείς είμαστε εδώ να σας συμβουλέψουμε και να σας κατασκευάσουμε την γαμήλια τούρτα των ονείρων σας. Ρίξτε μια ματιά σε παλιότερες δημιουργίες μας & καλέστε μας για να κλείστε ένα ραντεβού άμεσα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *