Γλυκό με φυστικοβούτυρο: Κέικ παγωτού

12/08/2021

Γλυκό με φυστικοβούτυρο. Πιο συγκεκριμένα κέικ παγωτού. Μια πραγματικά καλή ιδέα τώρα που όλοι – και εμείς! – είμαστε σε διακοπές. Χαλαρό κλίμα, πολλή ζέστη και συγγενείς ή φίλοι για να περάσουμε χαλαρά τις καλοκαιρινές μας διακοπές. Συνεπώς ένα γλυκό είναι πάντοτε απαραίτητο στο τραπέζι μας.

Το φυστικοβούτυρο είναι ένα υλικό που κατά βάση προέρχεται από την άλλη άκρη του Ατλαντικού μα ολοένα και περισσότερο χρησιμοποιείται πλέον και στις ελληνικές κουζίνες. Αν είσαι κι εσύ fan της γεύσης, τότε πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις την παρακάτω συνταγή..

Πεντανόστιμο γλυκό με φυστικοβούτυρο

1. Μείγμα φυστικοβούτυρου: Σε ένα μπολ χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός μια συσκευασία Philadelphia ή εναλλακτικά όποιο cream cheese χρησιμοποιούμε. Αφού το χτυπήσετε για λίγο, χτυπήστε μαζί του και 200g φυστικοβούτυρο, 100g ζάχαρη άχνη, 1 κ.γ. γεύση βανίλια και μια πρέζα αλάτι μέχρι το μείγμα σας να γίνει ελαφρύ και αφράτο. Στη συνέχεια αφήστε το στην άκρη.

2. Γέμιση κέικ: Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπάμε 200g ζωικής κρέμας γάλακτος μέχρι να αρχίσει να δένει. Στη συνέχεια βάζουμε το μισό περιεχόμενο από το πρώτο μας μπολ και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου ομογενοποιηθεί. Στη συνέχεια προσθέστε και το υπόλοιπο μείγμα φυστικοβούτυρο και συνεχίστε το ανακάτεμα. Αυτό το μείγμα άλλωστε θα αποτελέσει τη γέμιση του κέικ μας που θέλουμε να είναι αφράτη.

3. Σε μία φόρμα ψησίματος – για τις παραπάνω αναλογίες – διαμέτρου 20cm, βάζουμε μια λεπτή στρώση από τη γέμισή μας που δημιουργήσαμε στο προηγούμενο βήμα. Στη συνέχεια γεμίσω με μία στρώση από μπισκότα oreo σε όλη την επιφάνεια. Τα χρειαζόμαστε ολόκληρα και όχι τρίμμα για καλύτερο αποτέλεσμα γευστικά αλλά και οπτικά. Κάθε στρώση θα χρειαστεί 11-12 μπισκότα. Σκεπάστε ξανά με το μείγμα σας ώστε να καλύψετε τα μπισκότα που βάλατε και επαναλάβετε άλλες 3 φορές. Ιδανικά θέλουμε το κέικ μας να έχει 4 στρώσεις μπισκότων.

4. Το υπόλοιπο από το μείγμα φυστικοβούτυρου που σας περίσσεψε, τοποθετήστε το σε μία τσέπη ζαχαροπλαστικής ώστε μαζί με κάποια μύτη της αρεσκείας σας να γαρνίρετε και να διακοσμήσετε στο τέλος το κέικ σας.

5. Βάλτε την τσέπη στο ψυγείο και το κέικ σας στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες.

6. Όταν είστε έτοιμοι να σερβίρετε το γλυκό με φυστικοβούτυρο, βγάλτε το κέικ σας από τη φόρμα, και για διακόσμηση χρησιμοποιήστε λιωμένο φυστικοβούτυρο! Πάρτε και την τσέπη με το μείγμα σας και δημιουργήστε τις κορυφές σας. Τέλος μπορείτε να βάλετε και κάποια σοκολατάκια για πιο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα και είστε έτοιμοι! Εναλλακτικά, δοκιμάστε μια στρώση με ξηρούς καρπούς.

Οι παραπάνω αναλογίες θα σας βγάλουν ένα γλυκό για 8-10 άτομα, συνεπώς αν περιμένετε περισσότερους καλεσμένους προσαρμόστε τες ανάλογα..

Tip: Το μυστικό για το καλύτερο αποτέλεσμα σε αυτό το γλυκό είναι ο χρόνος που θα το αφήσετε να κρυώσει. Όσο περισσότερο τόσο καλύτερα. Μπορείτε να το δημιουργήσετε το βράδυ ώστε το επόμενο μεσημέρι να είναι έτοιμο για σερβίρισμα Πέρα από τη γεύση, θα βοηθήσει και στο καλύτερο κόψιμο καθαρών κομματιών.

Και αν χρειάζεστε οποιοδήποτε γλυκό για κάποια ειδική περίσταση, στο e-shop μας μπορείτε να παραγγείλετε τούρτες γενεθλίων για κορίτσια και για αγόρια.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *