Matcha Cake – Η νέα τάση για ξεχωριστές δημιουργίες

29/03/2020

Το Matcha (抹茶 στα Ιαπωνικά) είναι μια εκλεκτή ποικιλία τσαγιού που κατασκευάζεται από ολόκληρα φύλλα πράσινου τσαγιού αλεσμένα σε σκόνη. Για να πάρει τη γεύση και το πράσινο χρώμα του περνά από ειδική επεξεργασία – αφού έχει παραχθεί υπό σκιά σε 3-4 εβδομάδες – για να έχει αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα οσμής και γεύσης.

Όμως πώς όλα αυτά δένουν με μία τούρτα; Το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε τη γεύση του matcha σε διάφορες παρασκευές από ροφήματα, μπάρες δημητριακών, παγωτό, συνεπώς γιατί όχι και σε μία τούρτα; Έτσι λοιπόν, δημιούργησα για σας έναν εύκολο οδηγό για να φτιάξετε τη δική σας τούρτα με γεύση matcha τόσο στο παντεσπάνι όσο και στη γέμιση.

Θα χρειαστούμε:

 

Δημιουργούμε ένα δικό μας μείγμα για κέικ/παντεσπάνι και προσθέτουμε 3 κουταλιές του γλυκού από τη σκόνη matcha.

Στη συνέχεια παρασκευάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής και την τοποθετούμε σε ένα κορνέ ώστε να είναι έτοιμη προς χρήση.

Τέλος, παρασκευάζουμε τη βουτυρόκρεμα όπου προσθέτουμε και εκεί  3 κουταλιές του γλυκού από τη σκόνη matcha και την τοποθετούμε και αυτή σε ένα κορνέ. Κόβουμε το παντεσπάνι που έχει ψηθεί στις στρώσεις που επιθυμούμε και ξεκινούμε τη διαδικασία στησίματος. Δεν ξεχνάμε να σιροπιάσουμε τις στρώσεις από το παντεσπάνι μας.

Αφού στήσουμε την τούρτα, απλώνουμε τη βουτυρόκρεμα με μία σπάτουλα για λείο αποτέλεσμα.  Τέλος, είτε χρησιμοποιούμε το Μείγμα FC Dip & Drip Λευκό 150g μαζί με οποιοδήποτε χρώμα θέλουμε για να δημιουργήσουμε γλάσσο πάνω από την τούρτα μας είτε γλασσάρουμε με σοκολάτα – όπως στην τούρτα που σας παρουσιάζω. Η μετέπειτα διακόσμηση είναι καθαρά θέμα οπτικής, συνεπώς την αφήνω στη φαντασία σας.

Tip: Έβαλα 1 κουταλάκι του γλυκού matcha και στο σιρόπι μου, ώστε να δώσω ακόμη περισσότερη γεύση.

Φυσικά, μπορείτε να αποφύγετε όλη αυτή την “αναστάτωση” εάν βρίσκεστε στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, παραγγέλνοντας σε εμάς την τούρτα σας 😉

Καλές δημιουργίες!

Τούρτα Matcha