Λαχταριστές Μπάρες Δημητριακών με γεύση Snickers

17/03/2023

Υπέροχες μπάρες δημητριακών για οποιαδήποτε ώρα! Είτε ως ένα μικρό και δυναμωτικό snack κατά τη διάρκεια της ημέρας, ένα γλυκό απογευματινό κέρασμα ή και ως ένα μικρό επιδόρπιο μετά το δείπνο. Εύκολη και γρήγορη συνταγή που θα λατρέψουν όλοι!

Μπάρες δημητριακών με γεύση Snickers

Είναι κάτι που συχνά αναζητούμε στην οικογένεια, πάντα όμως με την προσοχή που δίνουμε στις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούμε αλλά και στη γεύση που θέλουμε να δώσουμε στο τελικό μας προϊόν.

Οι μπάρες δημητριακών ή αλλιώς flapjacks που μπορούμε να φτιάξουμε – όπως και στο εμπόριο έχουν πολλές επιλογές. Εγώ σήμερα θα σας δώσω δύο τρεις κοντινές εναλλακτικές και θα αφήσω τη φαντασία σας να πειραματιστεί για τις υπόλοιπες παραλλαγές και φυσικά περιμένω τις ιδέες σας 😉 . Το σίγουρο είναι πως αυτού του είδους οι μπάρες χρησιμοποιούν την ίδια βάση και διαφορετική «γαρνιτούρα» που αλλάζει τη γεύση.

Προσοχή, οι επιλογές γαρνιτούρας που θα κάνετε θα πρέπει όταν κρυώσουν να αφήνουν ένα στερεό αποτέλεσμα ώστε η μπάρα να είναι ένα σώμα έτοιμο να μεταφερθεί αλλά και να καταναλωθεί με το χέρι κομμάτι κομμάτι.

Παρασκευή 10 λεπτά – Μαγείρεμα 30 λεπτά – Σύνολο 40 λεπτά – Μερίδες  15

Συστατικά

Για τα flapjacks

  • 100g βούτυρο ανάλατο, κομμένο σε κύβους, συν επιπλέον για το άλειμμα
  • 100g λείο φυστικοβούτυρο
  • 100g μαλακή καστανή ζάχαρη
  • 100g μέλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού λεμόνι
  • 260g κουάκερ βρώμης
  • 50g ψημένα, ανάλατα φιστίκια, χοντροκομμένα
  • 1 πρέζα αλάτι
μπάρες δημητριακών με γεύση snickers
μπάρες δημητριακών με γεύση snickers

Για την καραμέλα

  • 125ml ζωική κρέμα γάλακτος 35%
  • 65g μαλακή καστανή ζάχαρη
  • 45g βούτυρο ανάλατο, κομμένο σε κύβους
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι

 

Για τη γαρνιτούρα

  • 100g σοκολάτα γάλακτος λιωμένη & ελαφρώς κρυωμένη
  • 1 χούφτα ψητά, ανάλατα φιστίκια, ψιλοκομμένα

Μέθοδος

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC ή στους 160oC σε πρόγραμμα αέρα. Αλείφουμε ένα τετράγωνο ταψί 20cm με βούτυρο και στρώνουμε με λαδόκολλα.

Σε μια μέτρια κατσαρόλα, λιώστε το βούτυρο, το φυστικοβούτυρο, τη ζάχαρη, το μέλι και το λεμόνι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να ενωθούν. Ανακατεύουμε τη βρώμη, τα φιστίκια και το αλάτι και στη συνέχεια απλώνουμε το μείγμα μας και ισιώνουμε την επιφάνεια στην προετοιμασμένη φόρμα και ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι άκρες. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Για να φτιάξουμε την καραμέλα, ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη σε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη. Δυναμώνουμε τη φωτιά ώστε το μείγμα να πάρει βράση, μειώνουμε σε μέτρια και σιγοβράζουμε για 3 – 4 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει ελαφρώς.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατεύουμε το βούτυρο, τη βανίλια και το αλάτι μέχρι να ενωθούν. Ρίχνουμε την καραμέλα πάνω από τη βάση του flapjack και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και μετά το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να δέσει η καραμέλα.

Βγάζουμε την καραμέλα από τη φόρμα και την κόβουμε σε δεκαπέντε τετράγωνα. Περιχύνουμε κάθε τετράγωνο με τη λιωμένη σοκολάτα γάλακτος και πασπαλίζουμε πάνω από τα φιστίκια. Αφήνουμε να δέσει σε θερμοκρασία δωματίου και μετά σερβίρουμε.

μπάρες δημητριακών με γεύση snickers

Το τελικό μας αποτέλεσμα με τις μπάρες δημητριακών που είναι τόσο απλές στην κατασκευή, έχουν υπέροχα καρύδια τετράγωνα με λεία στρώση καραμέλας και σοκολάτα γάλακτος. Αυτά τα flapjacks θα διατηρηθούν σε αεροστεγές δοχείο για έως και μία εβδομάδα.

Μια εναλλακτική θα ήταν η μαύρη σοκολάτα ως γαρνιτούρα ανακατεμένη με passion fruits ή μικρά φρούτα εποχής (φράουλες – κεράσια). Σε αυτή την περίπτωση, οι μπάρες μας έχουν λίγο μικρότερη διάρκεια ζωής αλλά είναι ακόμη πιο υγιεινές και λαχταριστές.

Στο The Cakery by Jeny μπορείτε να βρείτε πολλές διαφορετικές συνταγές αλλά και να παραγγείλετε έτοιμα προϊόντα όπως είναι οι τούρτες για αγόρια και οι τούρτες για κορίτσια. Στο κατάστημά μας μπορείτε επίσης να βρείτε τον κατάλληλο εξοπλισμό ζαχαροπλαστικής, όπως ζαχαρόπαστες, κουπάτ, κας κας και πολλά ακόμη.

Πηγή 1 | 2

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *