Ιδέες για ένα πρωτότυπο πάρτυ γενεθλίων

02/03/2022

Υπάρχει πολύς κόσμος που θέλει να κάνει ένα πρωτότυπο πάρτυ γενεθλίων στο παιδί ή ακόμη και στο σύντροφό του μα πολλές φορές δε γνωρίζει από πού να ξεκινήσει. Επειδή καθημερινά μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας για αυτό το θέμα με τους πελάτες μας κάνοντας πάνω κάτω τις ίδιες συζητήσεις, θα ήθελα να μοιραστώ με όλους έναν χρήσιμο οδηγό για το καλύτερο πάρτυ γενεθλίων που θα μπορούσατε να προετοιμάσετε!

Πως να κάνω ένα πρωτότυπο πάρτυ γενεθλίων;

Όπως όλοι γνωρίζουμε, ο πρωταγωνιστής του πάρτυ – μετά τον εορτάζοντα – είναι η τούρτα. Όμως δεν ξεκινάμε από εκεί και αυτό γιατί η πρώτη μας προτεραιότητα είναι να επιλέξουμε θέμα για όλο το πάρτυ. Για να ψάξουμε σχέδια από τούρτες ή άλλα γλυκά, στολισμούς κ.α. θα πρέπει να έχουμε καταλήξει στο θέμα του πάρτυ. Αυτό μπορεί να είναι κάποιος ήρωας από κινούμενα σχέδια, ένα φαγητό, ένα χρώμα, επάγγελμα, μια συλλογή φωτογραφιών, το αγαπημένο του χόμπι ακόμη και ένας ήρωας παιδικού βιβλίου.

τούρτα για πρωτότυπο πάρτυ γενεθλίων
τούρτα για πρωτότυπο πάρτυ γενεθλίων
τούρτα για πρωτότυπο πάρτυ γενεθλίων
τούρτα για πρωτότυπο πάρτυ γενεθλίων

Τώρα, έρχεται η σειρά του σχεδίου & γέμισης, δηλαδή η προσεκτική έρευνα – κυρίως στο internet – σχεδίων τούρτας που σχετίζονται με το θέμα που επιλέξατε. Εδώ, καλό είναι να συζητήσετε και με τον επαγγελματία που θα σας κατασκευάσει την τούρτα για το κατά πόσο είναι υλοποιήσιμα στα σχέδια που έχετε βρει και φυσικά το αντίστοιχο κόστος ώστε να είστε εντός budget! Όσο για τη γέμιση, εξετάστε τις επιλογές που σας προσφέρονται και αποφασίστε με γνώμονα τι θα αρέσει στην πλειοψηφία αλλά και τι θα αρέσει στον εορτάζοντα.

Σημαντικός παράγοντας για ένα πρωτότυπο πάρτυ γενεθλίων αλλά και οποιαδήποτε εκδήλωση είναι φυσικά και ο αριθμός των ατόμων που θα παρευρεθούν! Σύμφωνα με αυτόν γίνεται και η επιλογή του μεγέθους της τούρτας αλλά και προχωρούμε στον υπόλοιπο σχεδιασμό.

τούρτα για πρωτότυπο πάρτυ γενεθλίων
τούρτα για πρωτότυπο πάρτυ γενεθλίων
τούρτα για πρωτότυπο πάρτυ γενεθλίων
τούρτα για πρωτότυπο πάρτυ γενεθλίων

Ακόμη κι αν είστε λίγα άτομα αλλά θέλετε μια εντυπωσιακή τούρτα, υπάρχει πάντα η επιλογή της ψεύτικης (από φελιζόλ) τούρτας στους 2 από τους 3 ορόφους (για παράδειγμα). Έτσι, θα μπορείτε να έχετε το οπτικό αποτέλεσμα που επιθυμείτε αλλά και να μην επιβαρυνθείτε με περισσότερη τούρτα από όση μπορείτε να καταναλώσετε.

Στη συνέχεια, κοιτούμε για το τι επιμέρους γλυκά ή και αλμυρά μπορούμε και θέλουμε να συνδυάσουμε στο γιορτινό μας τραπέζι. Ιδανικά, φροντίζουμε να συνδυάζουμε την εμφάνισή τους με το θέμα μας. Ενδεικτικά να πω πως σε ένα ολοκληρωμένο μπουφέ δε θα πρέπει να λείπουν popcakes, cupcakes και μπισκότα που πλαισιώνουν την τούρτα μας. Υπάρχουν βέβαια και άλλες επιλογές όπως διακοσμημένα donuts, cakecicles, macarons κλπ.. Όσο για τα αλμυρά, εκεί τις περισσότερες φορές δεν υπάρχει επιλογή στο να τα «ταιριάξουμε» στο θέμα μας. Γι’ αυτό και φροντίζουμε απλώς να υπάρχουν στο χώρο για την ευχαρίστηση των καλεσμένων μας. Και πάλι, ενδεικτικά θα μπορούσατε να τοποθετήσετε διάφορα πιτάκια, mini hot dog, κρουασανάκια, ακόμη και burgerάκια. Γενικά, επικεντρωθείτε σε finger food που είναι εύκολα στο σερβίρισμα για μικρούς και μεγάλους.

Κανένα πρωτότυπο πάρτυ γενεθλίων δεν οργανώνεται χωρίς τα διακοσμητικά του. Οι επιλογές εδώ είναι πολλές. Από χάρτινα πιατάκια και χαρτοπετσέτες εντός θέματος, έως σημαιάκια, διακοσμητικά τραπεζιού αλλά και αναμνηστικά δωράκια του πάρτυ (συσκευασία για φούσκες, χρωματιστές ξυλομπογιές κ.α.), όλα θα πρέπει να είναι στο πρόγραμμα.

Η κατάλληλη προσωποποίησή τους με την αποτύπωση του ονόματος ή και της ημερομηνίας, κάνει ακόμη πιο ξεχωριστό το τελικό αποτέλεσμα.

Σε γενικές γραμμές, αυτές πρέπει να είναι οι σκέψεις σας για το τι θα χρειαστείτε. Αν τα ακολουθήσετε με τη σωστή σειρά και σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα πριν την ημερομηνία του πάρτυ θα έχετε ένα αποτέλεσμα που θα μείνει σε όλους αξέχαστο!! Βρείτε ό,τι χρειάζεστε από είδη ζαχαροπλαστικής για ένα πρωτότυπο πάρτυ γενεθλίων και όχι μόνο, στο The Cakery by Jeny.

Υ.Γ.: ΔΕΝ ξεχνάμε ποτέ το δώρο για τον εορτάζοντα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *