Πώς να κόψετε σωστά μία τούρτα

10/03/2023

Άλλο ένα σημαντικό ερώτημα που περιστρέφεται γύρω από τις τούρτες – ειδικά όταν αυτές αφορούν πολλά άτομα! Υπάρχουν πολλοί πελάτες μας, που μας ρωτούν πώς να κόψουν σωστά μία τούρτα ώστε να καταφέρουν να σερβίρουν τον κατάλληλο αριθμό ατόμων αλλά και να μην αδικήσουν κανέναν στη μοιρασιά. Ακόμη πιο έντονο είναι το πρόβλημα στα παιδικά party όπου τα παιδιά θα ζηλέψουν ένα μεγαλύτερο κομμάτι του διπλανού τους.

Πως κόβουμε σωστά μια τούρτα;

Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι που προτείνονται γενικά στο internet για το σωστό κόψιμο μιας τούρτας ανάλογα με το μέγεθος και το σχήμα της. Εμείς, στο άρθρο αυτό θα προσεγγίσουμε ένα τρόπο που θεωρούμε τον πιο «δίκαιο» για τους καλεσμένους που φυσικά αντιστοιχεί και με την βιβλιογραφική αρχή μας για κομμάτι 100g “καθαρής” τούρτας στον κάθε ένα. Άλλωστε σε καταστήματα όπως το δικό μας, είναι απαραίτητη αυτή η γνώση, καθώς οι παραγγελίες γίνονται με αριθμό ατόμων και όχι με το ζύγι! Πιο αναλυτικά για την καταλληλότερη επιλογή μεγέθους τούρτας μπορείτε να διαβάσετε σε προηγούμενο άρθρο μας.

Η ροπή του υποψήφιου που θα αναλάβει το κόψιμο, για παράδειγμα, της τούρτας γενεθλίων για αγόρια ή τούρτας γενεθλίων για κορίτσια, είναι να κόψει τα κομμάτια στο κλασικό τρίγωνο σχήμα – όταν η τούρτα φυσικά είναι στρόγγυλη. Σε τούρτες έως 20cm αυτό μπορεί να επιτευχθεί οριακά, αν και όσο μεγαλώνουν τα άτομα τόσο πρέπει να λεπταίνει το τρίγωνο ώστε να πετύχει τον κατάλληλο αριθμό ατόμων (πάντα ζυγό).

πως να κόψετε σωστά μια τούρτα
πως να κόψετε σωστά μια τούρτα
πως να κόψετε σωστά μια τούρτα

Όμως θεωρούμε πως οι παρακάτω εικόνες θα βοηθήσουν δίνοντάς σας μια διαφορετική οπτική και μια πιο ολοκληρωμένη αντίληψη στο ζήτημα του πως να κόψετε σωστά μια τούρτα. Η λογική βασίζεται σε παράλληλες και κάθετες γραμμές ως μια μεγάλη πολλαπλή τρίλιζα σχηματικά που παρόλο το στρόγγυλο σχήμα της τούρτας, μας δίνει τετράγωνα ή παραλληλόγραμμα κομμάτια – εκτός των περιμετρικών φυσικά που οπτικά έχουν λίγο μεγαλύτερο μέγεθος μα ουσιαστικά ίδιο περιεχόμενο.

πως να κόψετε σωστά μια τούρτα

Tip: Σε ιδιαίτερα ψηλές τούρτες, η τεχνική που ακολουθούμε είναι ένα ενδιάμεσο δισκάκι που χωρίζει τα δύο «πατώματα» νοητά αλλά και ουσιαστικά. Αυτό με αποτέλεσμα να μην έχουμε πανύψηλα κομμάτια και να υπολογίζουμε τα μισά κομμάτια στο πάνω σκέλος της τούρτας και τα άλλα μισά κομμάτια στο κάτω σκέλος αυτής.

Στις τετράγωνες τούρτες, τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο εύκολα καθώς το ίδιο το σχήμα καθοδηγεί στις ενδεδειγμένες λύσεις αφού και η λογική των κάθετων και παράλληλων γραμμών φαίνεται πιο «φυσιολογική» επιλογή.

πως να κόψετε σωστά μια τούρτα

Φυσικά όλα τα παραπάνω είναι απλώς προτάσεις και ο καθένας είναι ελεύθερος να επιλέξει να κόψει την τούρτα του με όποιο τρόπο επιθυμεί και σε όποιο μέγεθος τον ευχαριστεί. Άλλωστε, το θέμα είναι η τελική απόλαυση του εορτάζοντα και των καλεσμένων του και όχι ένας καλός βαθμός στη γεωμετρία. Να είστε όλοι σας καλά και σας ευχαριστούμε για την προτίμησή σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *