Πώς να φτιάξετε μόνοι σας ένα αρκουδάκι

29/03/2020

Παρακάτω θα σας παρουσιάσω πώς να κατασκευάσετε ένα αρκουδάκι με ζαχαρόπαστα. Ακολουθείστε πιστά τα βήματα και θα έχετε ένα σίγουρο αποτέλεσμα!

Υλικά για αρκουδάκι

Υλικά:

Η Τζένη προτείνει: Προσθέστε στη ζαχαρόπαστα σας μισό κουταλάκι του γλυκού Tylo και ανακατέψτε το μέχρι να ομογενοποιηθεί. Έτσι θα μετατρέψετε την ζαχαρόπαστα σας σε πάστα μοντελισμού μέσα σε λίγα λεπτά.

Χρησιμοποιώντας το χρώμα σε πάστα και βάζοντας μια μικρή ποσότητα με οδοντογλυφίδα, βάψτε τη ζαχαρόπαστα ή την πάστα μοντελισμού σας στο επιθυμητό χρώμα. Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε τη καφέ ζαχαρόπαστα της Melilot.

Χωρίστε τη ζαχαρόπαστα στα εξής κομμάτια:

  • 50g = σώμα  |  25g = κεφάλι  |  13g = πόδια  |  8g = χέρια  |  5g για τα αυτάκια και τη μουσούδα

Σώμα: Αρχίζουμε με το κομμάτι που θα σχηματίσει το σώμα. Πλάστε αρχικά μια μπαλίτσα και στην συνέχεια δώστε του το σχήμα από ένα αχλάδι. Τοποθετήστε το στικάκι ή την οδοντογλυφίδα από πάνω και πιέστε αφήνοντας ένα κομμάτι να εξέχει, όπου εκεί θα βάλουμε το κεφάλι.

 

Κεφάλι: Χρησιμοποιήστε το κομμάτι για το κεφάλι και κάντε το μια μπαλίτσα. Βάλτε με το πινέλο λίγο νεράκι στο πάνω μέρος του σώματος και κολλήστε το κεφάλι. Στη συνέχεια χρησιμοποιώντας τη ροδέλα για ζαχαρόπαστα σχηματίστε διακεκομμένες τελίτσες κάθετα, στο κέντρο του σώματος από κάτω μέχρι πάνω και συνεχίστε και στο κεφάλι προσπαθώντας να μείνετε στην ίδια κάθετη ευθεία γραμμή.

Πόδια: Πλάστε το κομμάτι για τα πόδια και κάντε το ένα κύλινδρο πάχους 1cm, γυρίστε τις δύο άκρες προς τα πάνω ώστε να κάνετε τις πατούσες και κόψτε από τη μέση ένα μικρό τρίγωνο ώστε και από τις δύο άκρες να είναι κομμένο διαγώνια ώστε μετά να το κολλήσετε πιο εύκολα στο σώμα.

Χέρια: Σχηματίστε και με το κομμάτι για τα χέρια ένα κύλινδρο πάχους 1cm και κόψτε τον στη μέση και διαγώνια.

 

Κολλήστε στο σώμα και τα πόδια και τα χέρια βάζοντας λίγο νεράκι με το πινέλο σας.
Χρησιμοποιώντας το εργαλείο με την μπίλια, φτιάξτε τις πατούσες κάνοντας ένα μεγάλο βαθούλωμα και 3-4 μικρά.

 

 

 

Στη συνέχεια πάρτε το εργαλείο με το ημικύκλιο και κάντε δυο ημικύκλια το ένα δίπλα στο άλλο για την μουσούδα. Πάρτε τώρα το κομματάκι από τη μαύρη ζαχαρόπαστα και κάντε ένα μικρό τριγωνάκι για την μύτη το οποίο θα το κολλήσετε στο κέντρο της μουσούδας αρχίζοντας από εκεί που ενώνονται τα ημικύκλια.

 

Κολλήστε με λίγο νερό την μουσούδα και κάντε με το εργαλείο με την μπίλια δυο τρυπούλες στο κεφάλι στο σημείο που θα βάλουμε τα μάτια. Στη συνέχεια βάλτε λίγο νεράκι με το πινέλο σας και τοποθετήστε δύο πέρλες μαύρες για ματάκια.

Τέλος κάντε δύο ίδια μικρά μπιλάκια για αυτιά τα οποία κολλήστε τα αφού πρώτα δημιουργήσετε ένα βαθούλωμα με το εργαλείο με την μπίλια….

Το αρκουδάκι μας είναι έτοιμο τώρα μπορείτε να φτιάξετε διάφορα αξεσουάρ για να το στολίσετε, φιογκάκι, παπιγιόν, λουλούδια κλπ

Σας ευχαριστώ για την ανάγνωση και θα χαρώ να ακούσω απορίες σας. Μείνετε συντονισμένοι και για τα επόμενα άρθρα μου.

Υ.Γ.: όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να ρίξει μια ματιά και στα σεμινάρια μοντελισμού ώστε να μάθει πώς γίνονται κι άλλες φιγούρες εύκολα και γρήγορα.