Χρώματα για γλυκά: Candy Melts

09/06/2022

Το καλοκαίρι έχει την τιμητική του και τα party αλλά και οι βαπτίσεις και λοιπές εκδηλώσεις δίνουν και παίρνουν! Απαραίτητο συστατικό της επιτυχίας τα σχέδια και τα χρώματα ζαχαροπλαστικής που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για τις γλυκιές μας δημιουργίες. Όμως δεν έχουν όλα τα χρώματα για γλυκά το ίδιο αποτέλεσμα.

Υπάρχουν διάφορα είδη χρωμάτων όπως gel, πάστες και σκόνες που μπορούμε να επιλέξουμε. Όταν όμως μιλάμε για βαφή σοκολάτας ή και απομίμησης σοκολάτας η επιλογή είναι μία, τα λιποδιαλυτά χρώματα.
Τα λιποδιαλυτά χρώματα είναι το μυστικό στον χρωματισμό των candy melts. Με αυτές τις συμβουλές και τα κόλπα που αναφέρονται παρακάτω, θα μπορέσετε να χρωματίσετε και να αναμίξετε candy melts, φτάνοντας στο επιθυμητό σας αποτέλεσμα.

Πως μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα candy melts ως χρώματα για γλυκά

Τα candy melts είναι συνήθως διαθέσιμα σε μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων αλλά πολλές φορές είναι δύσκολο να βρείτε το ακριβές χρώμα που ικανοποιεί τις ανάγκες σας. ‘Η αλλιώς μπορεί να χρειάζεστε μια μικρή ποσότητα και να αναγκαστείτε να αγοράσετε μια ολόκληρη συσκευασία.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία από τις παρακάτω λύσεις για να δημιουργήσετε το χρώμα της αρεσκείας σας. Πρώτον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βρώσιμο λιποδιαλυτό χρώμα για να χρωματίσετε τα candy melts σας. Και δεύτερον, μπορείτε να λιώσετε δύο ή και περισσότερα χρώματα candy melts μαζί για να δημιουργήσετε τις δικές σας μοναδικές αποχρώσεις. Τα συγκεκριμένα χρώματα για γλυκά θα σας λύσουν τα χέρια!

Μπορείτε να προσθέσετε βρώσιμο χρώμα στα candy melts;

Ναι, εφόσον χρησιμοποιήσετε λιποδιαλυτό χρώμα. Τα χρώματα που έχουν βάση νερού δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για το χρωματισμό των candy melts γιατί αλλοιώνουν την υφή τους και αλλάζουν τις ιδιότητές τους.

Πώς να χρωματίσετε τα candy melts χρησιμοποιώντας βρώσιμο χρώμα

Για να χρωματίσετε τα candy melts πρώτα πρέπει να τα λιώσετε σε ένα σκεύος στο φούρνο μικροκυμάτων σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λευκή σοκολάτα ή και απομίμηση σοκολάτας με την κλασική διαδικασία χρήσης ενός μπεν μαρί.  Αυτό γίνεται ακόμη και με τη χρήση φούρνου μικροκυμάτων, αλλά εκεί να θυμάστε ότι απαιτείται συχνό ανακάτεμα.

Χρησιμοποιήστε μια οδοντογλυφίδα ή την άκρη ενός μαχαιριού και προσθέστε λίγο από το χρώμα στα λιωμένα candy melts. Ανακατέψτε με ένα κουτάλι ή μια σπάτουλα μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο χρώμα. Σιγουρευτείτε ότι χρησιμοποιείτε μια καθαρή οδοντογλυφίδα ή μαχαίρι εάν θέλετε να προσθέσετε επιπλέον χρώμα μέχρι να φτάσετε στην απόχρωση που επιθυμείτε και να έχετε έτοιμα τα χρώματα για τα γλυκά σας.

Πώς να αναμείξετε διαφορετικά χρώματα candy melts

Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε διαφορετικά χρώματα candy melts για να δημιουργήσετε την δική σας μοναδική απόχρωση. Αυτός είναι ένας δημιουργικός τρόπος να φτιάξετε διαφορετικές αποχρώσεις του ιδίου χρώματος, για να δημιουργήσετε ένα όμπρε αποτέλεσμα για παράδειγμα, ή για να φτιάξετε το ακριβές χρώμα που επιθυμείτε, για να ταιριάζει με το θέμα ενός γάμου ή άλλης εκδήλωσης.

Για να δημιουργήσετε τα δικά σας χρώματα για γλυκά, απλά αναμείξτε τις παστίλιες στις αναλογίες που θέλετε. Λιώστε τις παστίλιες και ανακατέψτε μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο χρώμα.
Σαν γενικό κανόνα μπορείτε να ανοίξετε το χρώμα προσθέτοντας λευκές παστίλιες και να το σκουραίνετε προσθέτοντας το ίδιο βασικό χρώμα που χρησιμοποιείτε.
Ποιος είναι ο αγαπημένος σας τρόπος να χρωματίζετε candy melts; Πείτε μας στα σχόλια από κάτω!

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *