Tips για Χρήση Ζαχαρόπαστας σε Τούρτες

06/01/2021

Η ζαχαρόπαστα αποτελεί ένα δημιουργικό τρόπο για να δώσετε μια διαφορετική διάσταση στις τούρτες σας, όταν επιλέγετε να την χρησιμοποιήσετε για την διακόσμηση τους. Πως μπορείτε ωστόσο να κάνετε σωστή χρήση της ζαχαρόπαστας;

Για αρχή, η ζαχαρόπαστα είναι ένα βρώσιμο ζυμάρι φτιαγμένο από ζάχαρη και συνήθως χρησιμοποιείται για την επικάλυψη τουρτών αλλά και για τη δημιουργία διακοσμητικών, όπως λουλούδια ή και άλλα σχέδια.

Συμβουλές για χρήση ζαχαρόπαστας

  • Μπορείτε να αγοράσετε έτοιμη ζαχαρόπαστα λευκή από ένα μαγαζί με είδη ζαχαροπλαστικής, όπως το The Cakery by Jeny. Το λευκό σας επιτρέπει να προσθέσετε οποιοδήποτε χρώμα ζαχαροπλαστικής μέχρι να φτάσετε την επιθυμητή απόχρωση. Διαφορετικά μπορείτε να πάρετε μια ήδη χρωματισμένη ζαχαρόπαστα. Για είδη ζαχαροπλαστικής στη Θεσσαλονίκη, επισκεφτείτε το e-shop μας.
  • Χρώματα σε μορφή πάστας ή gel, αποδίδουν πολύ καλυτέρα από χρώματα σε υγρή μορφή όταν βάφετε ζαχαρόπαστα. Αυτό συμβαίνει επειδή η πάστα ή το gel, αναμειγνύονται με τη ζαχαρόπαστα χωρίς να προσθέτουν επιπλέον υγρασία που αλλοιώνει την υφή της ζαχαρόπαστας. Προσθέστε το gel χρώμα παίρνοντας μια μικρή ποσότητα με μια οδοντογλυφίδα και συνεχίστε να προσθέτετε χρώμα μέχρι να φτάσετε στην απόχρωση που επιθυμείτε.
  • Προσέχετε πάντα να πασπαλίζετε την επιφάνεια εργασίας και τον πάγκο με νισεστέ, για να μην κολλήσει καθώς την δουλεύουμε. Προσοχή δεν χρησιμοποιούμε άχνη καθώς αποτελεί κύριο συστατικό της ζαχαρόπαστας και αλλοιώνει την δομή της. Εναλλακτικά, μπορείτε να αγοράσετε μια αντικολλητική επιφάνεια. Όπως και να έχει, η χρήση ζαχαρόπαστας δεν θα πρέπει να γίνεται σε επιφάνειες που είναι πιθανό να κολλήσει.
  • Φροντίστε να δουλεύετε με όση ζαχαρόπαστα χρειάζεστε και αφήστε την υπόλοιπη σε ένα αεροστεγώς κλεισμένο μέρος για να μην σας στεγνώσει.
  • Η ζαχαρόπαστα μπορεί να μπει στην κατάψυξη απλά πρέπει να την αφήσετε να ξεπαγώσει πλήρως πριν την χρησιμοποιήσετε. Εάν την αποθηκεύσετε σε ένα αεροστεγώς κλεισμένο δοχείο, τότε μπορεί να διατηρηθεί για αρκετούς μήνες. Εάν η ζαχαρόπαστα στεγνώσει θα συμβουλεύαμε να την πετάξετε και να πάρετε μια καινούργια.
  • Για να φτιάξετε διακοσμητικά, με ένα πλάστη ανοίξτε ένα λεπτό φύλλο ζαχαρόπαστας και στη συνέχεια κόψτε τα σχέδια που επιθυμείτε με πλαστικά ή μεταλλικά κουπάτ. Χρησιμοποιήστε τα κατάλληλα εργαλεία για να ξεφορμάρετε τη ζαχαρόπαστα εάν τυχόν έχει κολλήσει καθώς και να κάνετε κάποιες λεπτομέρειες.
  • Εάν θέλετε η υφή της ζαχαρόπαστας να είναι λεία και απαλή τότε σιγουρευτείτε ότι δουλεύετε γρήγορα για να μην στεγνώσει. Σε περίπτωση που στεγνώσει μπορείτε να ενσωματώσετε λίγο σόρτενινγκ (Crisco) για να την επαναφέρετε.
  • Εάν η ζαχαρόπαστα έχει ένα σπάσιμο καθώς προσπαθείτε να σκεπάσετε μια τούρτα τρίψτε ελαφρά την επιφάνεια με κυκλικές κινήσεις όσο ακόμα είναι μαλακή και με την βοήθεια της θερμοκρασίας των χεριών σας σύντομα θα ξαναγίνει λεία.
  • Όπως και με κάθε τι άλλο, η εξάσκηση πάντα μας κάνει καλύτερους. Το ίδιο ισχύει και για τη χρήση ζαχαρόπαστα. Όταν προσπαθείτε να δημιουργήσετε κάτι πιο περίπλοκο, θέλει πάντα επιμονή και υπομονή. Μην τρομάξετε, η διαχείριση της ζαχαρόπαστας είναι πιο εύκολη από ότι φαίνεται. Με λίγες επαναλήψεις, οι δημιουργίες σας θα είναι ανεπανάληπτες.
  • Αποθηκεύετε την ζαχαρόπαστα σε ένα σκιερό και δροσερό μέρος μέσα σε ένα αεροστεγώς κλεισμένο δοχείο. Εάν επιθυμείτε να αποθηκεύσετε τις δημιουργίες σας αφού έχουν στεγνώσει, βάλτε τες σε ένα κουτί για να μην σκονίζονται απλά. Προσοχή! Μην βάζετε τις διακοσμήσεις σας στο ψυγείο γιατί τείνουν να απορροφούν υγρασία και να μαλακώνουν.

Καλές δημιουργίες!

 

Βρείτε την πηγή εδώ.

Comments (4)

Εδώ βάλει Γκάναζ κάτω απο την ζαχαροπαστα αλλά δεν στέκοταν η ζαχαρόπαστα τι μπορεί να έκανα λάθος;

Θα πρέπει να αφήσετε την τούρτα σας με την γκανάζ στο ψυγείο να κρυώσει και μετά να την σκεπάσετε με ζαχαρόπαστα!

Μπορω να κανω μπισκοτακια για την βαφτιση μασ ενα μηνα πριν και να τα αποθηκευσω …και αν ναι που τα φυλαγουμε

Ιδανικά, θα ήταν καλό να μην ασχοληθείτε ένα μήνα πριν με τη δημιουργία τους. Όμως αν αυτό είναι απαραίτητο τότε καλό θα ήταν να κόψετε τα μπισκότα και να τα βάλετε στην κατάψυξη άψητα, να προετοιμάσετε τα διακοσμητικά ζαχαρόπαστας και να τα αποθηκεύσετε αφού ξεραθούν σε ένα κουτί. Όταν έρθει η ώρα, ψήνετε τα μπισκότα, βάζετε τα καπάκια και έχετε έτοιμα τα μπισκότα σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *